A férjem legújabb hobbija

Az ember nagyon sokszor meglepődik emberek viselkedésén vagy éppen változásain. Egy-egy barát vagy ismerős, esetleg saját családunk tagja észveszejtő dolgokat tud tenni akár pozitív, akár negatív irányba, ami persze egy kicsit ijesztő lehet, számomra mégis izgalmas kérdés, és általában imádom az ilyen változásokat boncolgatni is. Kifejezetten érdekes téma számomra az, hogy vajon az emberek miért és minek a hatására indulnak el egy irányba, és ami talán még izgalmasabb, hogy ha egyszer világ életükben ignoráltak egy témát vagy feladatkört mondjuk, hogy lehet az, hogy egy csapásra mégis érdeklődni kezdenek iránta.

Az én férjem például nem igazán egy otthoni mesterember. Nem szeretett sosem barkácsolni, és hát hogy ha bele is fogott bármibe, nem volt garantált, hogy nem lesz az eredmény rosszabb mint a kiinduló pont, ezért én személy szerint azt gondoltam, hogy őt bizony így kell elfogadni, mindig kell egy tökéletesen dolgozó szakember, aki a munkákat megcsinálja a házon hogy ha szükség lesz rá. Persze ez mondanom sem kell, hogy teljesen megváltozott az utóbbi időben. Azt kell mondjam méghozzá, hogy nem is akármilyen eredménnyel, hiszen iszonyatosan szépen és minőségileg kifogástalanul meg tud most már szinte bármit csinálni a ház körüli munkálatokból. Amikor megkérdeztem, hogy mégis ezt hogyan érte el, csak annyit mondott, hogy nagyon rég óta olvasgat és tanul mindent, amit ma már meg is tud csinálni.

Persze mondanom sem kell, hogy ebből kifolyólag mostanság a kedvenc oldalunk a fabrikshop.hu, és szinte minden alkalommal valamilyen gépet vagy berendezést kap tőlem is ajándékba. Most például a fúrógépek kategóriáját nézegeti a legtöbbet, ezért azt gondolom, hogy a következő gép, ami az oldalról haza fog látogatni hozzánk bizony egy fúrógép lesz. Hihetetlen öröm számomra hogy ennyit fejlődött, az pedig még inkább, hogy ez saját vágya, senki sem kényszerítette ebben az irányba.