Tippek állásinterjúhoz

Nincs mit tenni, néha új állás után kell néznünk. A váltás oka többféle lehet: lakhelyváltoztatás, karrierépítés, rossz munkakörülmények, új főnök, kiégés a munkában és még sorolhatnánk… Nem egy könnyű folyamat, de ha jól rákészülünk a váltásra, legfőképpen az interjúkra, ahol megmutathatjuk magunkat, akkor idővel beérik az igyekezetünk és kitartásunk. Érdemes többször megmérettetni magunkat, hogy megérezzük, milyen munkára, csaparta van szükségünk. Testileg-lelkileg érdemes felkészülni az interjúkra, hogy a legjobbat tudjuk kihozni magunkból.

A nyelvtudás már szinte minden munkahelyen elengedhetetlen, az interjúkon éles helyzetben is előkerülhet, ezért ha egy nyelvnek birtokosai vagyunk, érdemes egy nyelvtanártól pár órát venni, akár specifikusan készülve a hivatásunknak, vagy a kiválasztott pozíciónak megfelelően.

Munka szempontjából a szépség persze nem minden, de megnyerő, igényes megjelenéssel és akár egy önbizalomnövelő, új frizurával sugározni fog belőlünk a magabiztosság. Mindenképpen látogassunk meg egy szépségszalont, ahol nem csak szép külsőt varázsolnak nekünk, hanem még relaxálhatunk is egy kicsit a kezelések alatt.

Érdemes ilyenkor írni egy listát maguknak, amiben pontosan megnevezzük azokat a körülményeket és igényeket, amiket szeretnénk figyelembe venni az új állás megtalálásakor. Így ezt a listát újra átnézve visszatérhetünk eredeti terveinkhez és vágyainkhoz, ha kicsit eltévelyedünk az álláshirdetések között.

A manapság már nagyon divatos és hasznos coach szakemberek segítségével a fenti listát irányítottan, külső szakértő segítségével alkothatjuk meg, ha úgy érezzük kell egy kis irányítás a szerteágazó vágyak, motivációk és gondolatok között.