A nagymama ajándéka

A kisfiam amióta megszületett szinte folyamatosan, két-három naponta látja a nagymamáját, hiszen nagyon jó kapcsolat van közöttünk és nagyon szivesen látjuk mindig, így teljesen természetes, hogy imádja is. Hosszasan el tudnak játszani akár egy üres flakonnal is, anyukám mindig olyan meséket képes keríteni egy-egy sima egyszerű tárgy köré is, hogy a kisfiam azonnal imádni kezdi. Én pedig hát egyrészt nagyon örülök, hogy így szeretik egymást, másrészt pedig nagyon sok dolgot meg tudok addig csinálni, amíg ők ennyire jól eljátszanak és elvannak egymással.

Most pedig kapott tőle egy ajándékot, egy mágikus táblát, 3d rajztábla keretében. Hát azt az örömöt, amit a kisfiam arcán láttam talán leírni se tudom. Az a mosoly az arcán és a csillogó szemei elárulták, hogy egy jó ideig bizony ez lesz a kedvenc játékok között is a kedvenc, és bizony mindenhova vinnünk is kell. Ha csak a közértig kell elmennünk kocsival, ő akkor is bepakolja ezt a kis táblát és eljátszik vele.

Ami nagyon nagy öröm, mindazon felül, hogy már egyedül is egészen jól eljátszik ezzel a kis 3d táblával, hogy nagyon szépen fejleszti a kreativitását és a kézügyességét. Hihetetlen, hogy egy hét alatt eljutott oda, hogy az addig ismeretlen tárgyait szépen fel lehet ismerni és tudatosan kezd olyan dolgokat használni, amin még mi is meglepődünk a férjemmel. El is határoztuk, hogy mi is felnézünk a leakcioztuk.hu oldalára, és szétnézünk, hátha találunk még valamit, ami hasonló módon tudná fejleszteni a kézügyességet és a kézművességet a gyereknél. Ki is alakítunk neki egy kis sarkot, ahol akár festhet vagy rajzolhat. Úgy érzem eljött ennek is az ideje már.