A szüleim megöregedtek

Az én szüleim is megöregedtek, és ezt most már tisztán kell látnom, el kell fogadnom, ami egyrészt nagyon nehéz, mert szörnyű azt látni, hogy az idő hogy rohan, másrészt viszont gyönyörű is, mert még mindig ugyanúgy szeretik egymást, az életet és mindent, csak már kicsit komótosabban és kicsit ügyetlenebbül élik a mindennapjaikat, és nem úgy kezelnek dolgokat, ahogyan eddig. Ennek legtökéletesebb és leginkább szemmel látható példája az édesapám, aki mostanában már maga is észreveszi, hogy nem úgy tud végigmenni dolgokon, helyzeteken vagy szituációkon, mint annak idején, akár öt évvel ezelőtt.

Az édesapám például nagyon sokáig mereven elutasított mindenféle okostelefont. Neki még mindig az a régi, hagyományos, nyomógombos telefonja volt, internet nélkül. Ahogy azonban megszületett az első unokája, már átgondolta a dolgokat, és úgy döntött, hogy megtanulja kezelni és használni, kerüljön amibe kerül, mert kíváncsi és szüksége van a képekre és a folyamatos kommunikációra is.

Hát nem mondhatom, hogy nem gyűlt meg a bajunk az okostelefon használatával az édesapámat tekintve, ami nagyon nagy szó, hogy édesanyám is előbb meg tudta tanulni mi hogy működik a telefonon, mint ő, és ez eleinte láttam rajta, hogy nagyon zavarja is. Vagy hát leginkább az, hogy nem igazán tud mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy régen pikk-pakk megtanult ilyen dolgokat, most pedig küzdeni kell vele. De sikerült, ez tény, és nagyon örültünk is neki, azonban gyorsan rájöttünk arra is, hogy ami még a telefon mellé nagyon gyorsan kell, az egy jó és megbízható xiaomi szerviz, ugyanis arra még nem sikerült megtanítania magát az apámnak, hogy ezt a telefont csak egyszer ejtheti le az ember, és rögtön kijelzőcsere a vége. Immáron a második kijelzőt cseréltetjük benne, és már ennél vastagabb és biztonságosabb tok nem kapható a piacon. Mondjuk lehet, hogy felesleges is lenne, ha a második emeletről ugyanígy kicsúszna a kezéből. Lassan örülünk, hogy csak kijelzőt kell cserélni. Persze jót vidulunk ezen és már ő is lazábban kezeli a dolgot, remélem egyre ügyesebb lesz abban is, hogy vigyázni tudjon a készülékre.