Érintős vagy gombos? Ez itt a kérdés

Idősek számára telefont választani sokkal nehezebb, mint azt sokan gondolnánk. A fiatal generáció esetében viszonylag egyszerű a helyzet, hiszen a benyomásaikra hallgatva is nagy eséllyel hoznak jó döntéseket. Olyan szempontokat is figyelembe vesznek, mint például a külső, a trendiség. Az idősek esetében azonban más a helyzet. Számukra számtalan nehezítő körülmény hátráltatja a döntési folyamatot. Ellenben nekik nem chatelni, szelfizni, vagy játszani kell a telefon, hanem egy dologra: telefonálni.

A mobiltelefonok világa a fiatalok nyelvén működik, a legtöbb alkalmazás rájuk lett szabva. A telefonunk segítségével ételt rendelhetünk, bevásárolhatunk, intézhetjük a pénzügyeinket is akár. Épp ezért egyik legfájóbb pont a funkciók terén érezhető. Egy nyomógombos telefon sokkal kevesebb lehetőséget biztosít, mint egy okostelefon. Kezdve a kamerával. Ezek a típusok ugyanis általában gyengébb kamerával készülnek, mint a csúcskategóriás, érintőképernyős vetélytársai. A másik pont a wifi használat. Nagyon hasznos funkció, ha épp nincs mobilnetünk. Egy nyomógombos készülék egyébként nem csak az időseknek tehet nagy szolgálatot, hanem például egy ipari munkásnak, akinél nagyobb veszélynek van kitéve a készülék, beázik, leesik a magasból, így nekik mindenképpen célszerű egy egyszerűbb, alacsony árkategóriájú, de strapabíróbb készüléket venni.

Az okostelefon egyébként amiatt is sokkal hasznosabb, mert sokkal több kiegészítőt vehetünk hozzá. Itt érdemes megjegyezni az Atomking nevét. Számtalan plusszal fel tudjuk vértezni a telefonunkat, prémium minőségben, alacsony árakkal.