Változtattunk és nagyon nem bántuk meg!

A vállalatalapítás mindig nehéz és bonyolult feladat volt, nem változott ez a mai napra sem. Amikor mi öt éve a férjemmel a fejünkbe vettük, hogy szeretnénk kialakítani egy jól működő és folyamatos eredményeket biztosító saját vállalkozást, ahol mi magunk, saját munkával és feladatellátással tudjuk növelni az eredményeket időszakról időszakra, és nem egy idegen vállalkozását építjük napról napra, ráadásul úgy, hogy az egyáltalán nem értékeli és nem köszöni meg a munkánkat. Arról persze nem is szólva, hogy a fizetések terén számunkra mindig a nehezebb része jutott, mint azoknak a munkavállalóknak, akik közelebb voltak a vezetőhöz vagy a vezetőséghez. Egy szó mint száz, egyáltalán nem voltunk a munkahelyünkkel és annak eredményeivel elégedettek, ezért elhatároztuk, hogy kialakítunk egy saját céget. Az alapítási feladatok nagy része elmondható, hogy iszonyatosan jól sikerült, hiszen azonnal láttuk, hogy sok esetben biztosabb és jobb egy külső szakértő csapattól segítséget kérni, mint mindent saját kézben tartani és aztán hibázni vagy kimerülni a folyamatos túlterhelésben, de sajnos azt is el kell mondanunk, hogy nem minden esetben választottunk jól.

A munkavédelem területe volt például az első, amire úgy gondoltuk, hogy nem igazán értünk hozzá, nem fogunk tudni profi saját folyamatot kiépíteni a jelenlegi tudásunkkal és kompetenciáinkkal. Szükség volt egy jó szakértő szolgáltató csapatra, akik eredményesen tudnak segíteni nekünk a jogszabályoknak való megfelelésben és egyéb teendőkben az alapításkor. Jó döntésnek éreztük az akkori szolgáltatót, de most, hogy egy vállalati tanácsadó segítségével feltérképeztük a gyengeségeket és azt, hogy mi lehet annak az akadálya, hogy a vállalkozás nem tud folyamatos növekedést elérni, és egyértelművé vált előttünk, hogy például a munkavédelmi területen sem mondhatjuk tökéletesnek az általunk kiválasztott szolgáltatást.

Ma már tudjuk, hiszen váltottunk és látjuk az activesafety csapatának munkáján, és főleg a munkavédelmi koordinátor profi szakmai tudásán és hozzáállásán, kommunikációján, hogy nem igazán döntöttünk jól az elején. Bár a szolgáltatás ment, és nem kaptunk bírságot sem soha, egyetlen esetben sem, de azért a tökéletestől és a jelenlegi csapat munkájától nagyon messze állt a minőség. Merjünk felülvizsgálni és váltani ha úgy látjuk, hogy a szolgáltatás minősége nem tökéletes, vagy épp romlott a kezdetekhez képest. Mi már sokkal kevesebb energiát fordítunk a munkavédelmi feladatokra, így több idő jut minden másra, az üzletre, a termelésre és a vállalati eredményekre egyaránt.